måndag 30 maj 2011

Födelsedagskalas

I lördag hade vi ju det stooora födelsedagskalaset..
Nu blev det endast familjen, men det brukar bli rätt livligt ändå. :)

Alexios somnade precis när alla kom och sov i över en timme så vi fick snällt sitta och vänta på att han skulle vakna så vi kunde sjunga och blåsa ut ljuset samt öppna alla paket.
Han var bra trött eftersom han var i sitt esse på sin sista simlektion. Herregud vilken fart han hade. Kanske för att han börjat gå som han kände att han kunde sparka så med benen, jag vet inte, men nåt var det. Hur kul som helst och man såg att han verkligen tyckte det var roligt själv.
Nu har vi sommaruppehåll så kör vi sista kursen i höst.

När han så äntligen vaknade skulle han göra det i mitt knä och ville inte vara hos någon annan. Min lilla mysgubbe, fast det är klart, vaknar man till en massa sorl och skratt och alla vill ta i en, är mammas knä det bästa. :)
Men det dröjde inte länge förrens han var runt och mös med alla andra också.
Han satt med stora ögon och tittade på oss när vi stod och sjöng "ja må du leva" och när vi hjälptes åt att blåsa ut 1-årsljuset.
Sen högg vi in på en jättesmarrig tårta, min morotskaka föll alla i smaken den med, drack kaffe och pratade.
Det var ju mer eller mindre lilla julafton för Alexios, herre min skapare vad paket.
Av brorsan och hans familj fick han en Bobby Car Classic + kläder. Av yaya (farmor) en leksaksmobil, en jättefin badrock från Pop + en massa andra fina sommarkläder. Av thia (faster) och thios) farbror fick han en leksaksdator, en mikrofon och en leksakshund, allt med ljud.. jippiiii!!( alla föräldrars mardröm,
D-man funderar redan på att tejpa över ljudet så det inte hörs så högt..hahaha )
Han fick även en massa fina kläder även av dem.
Av gammelfarmor, (min farmor) fick han pengar och frimärken. Brorsan och jag fick oss en gott skratt. Guud så hon har försökt få oss intresserade av frimärken i alla år, men vi bara öööö, boooring!
Nu försöker hon med Alexios, det roliga i kråksången är att Antonia och svärmor är jätteintresserade av frimärken..så vi blir inte "av" med det intresset inte... ;)

En riktigt mysig 1-årsdag hade vi, och det var en trött, men förhoppningsvis nöjd liten kille som somnade senare på kvällen.

Men vaknar han inte snart... fast ingen ville skära i tårtan sen... :)


Har ni fest?

Finklädd och guldet är på plats..

Vad händer?..

Hurra, hurra hurra...

Jag har fått en egen dator..




2 kommentarer:

Litenkram sa...

Gullungen där! Vad fina presenter han verkar ha fått och vilken mysig ett års dag ni verkar ha haft! Det är något alldeles särskilt med första födelsedagen:) Han är så fin i skjorta och slirre:)

LIVING LIKE A GREEKSON sa...

Ja den var supermysig. Slirren satt kvar oxå...hela dagen...hihihi