torsdag 20 februari 2014

Middagsmat


De senaste veckorna har matintresset, alltså att laga mat inte varit på topp, däremot att äta är en helt annan sak...Mest velat ha snabba rätter och med en snart fyraåring är det inte tal om att stå och göra komplicerade rätter. Sen har det varit lite svårt också när svärfar är här som inte gillar lök och håller igen på det mesta.

Idag gjorde jag iallafall en linssoppa på röda linser och tomat som blev kalasgod. Tummen upp från hela familjen. Med oliver, bröd och fetaost som tillbehör vid sidan om blev det nästan en festmåltid. :)

Receptet kommer från Ica.se

Linssoppa med tomat

Mäktig vegetarisk soppa med krossade tomater, rödvinsvinäger, röda linser och vitlök. Krydda  med timjan, basilika och paprikapulver. En lättlagad och väldigt god soppa som dessutom är billig. För 4 port.

  • 1 gul lök (kan uteslutas)
  • 1 msk olja
  • 10 dl grönsaksbuljong 
  • 2 dl röda linser
  • 2 tsk paprikapulver
  • 2 lagerblad
  • 1 burk krossade tomater (à 400 g)
  • 2 vitlöksklyftor (kan uteslutas)
  • 1/2 msk rödvinsvinäger
  • 1/2 tsk timjan
  • 1 tsk basilika
  • 1 tsk salt
  1. Skala och hacka löken och fräs den i oljan.
  2. Tillsätt buljong, sköljda linser, paprikapulver, lagerblad och krossade tomater.
  3. Låt koka 10-15 minuter under lock. Tillsätt pressad vitlök och smaka av med vinäger, kryddor och salt.


Inga kommentarer: