fredag 10 februari 2012

Mor/farföräldrar..

Vilken oerhörd tur att vi har Yaya boende så nära och att man aldrig någonsin känner att man tjatar om att han kan vara där. Alexios får 110% uppmärksamhet, de lekar, tittar på tecknat, äter, sover och myser.
Är så glad över att han får uppleva detta och att han alltid får känna sig välkommen och älskad.

Själv har jag bara haft farfar som avgudade sina barnbarn, farmor och farfar var skilda och farfars nya fru gillade inte barn. Minns hur han fick smyga med att t ex ge oss en slant till en glass och att det var våran hemlighet. Farfar hade alltid lätt för skratt och var generös med kramar, medans nya tanten var snål och grinig och hade tusen regler för vad man fick göra och inte göra. Farmor, ja henne har ni ju hört talas om.
Mormor var inte heller en sån där mysmormor utan jag minns mest att hon tyckte allt var jobbigt eller så var man i vägen.
Men hon var otroligt duktig på handarbete, vilken min mamma också är, medans jag inte har något som helst intresse i att virka, sticka, brodera eller sy. Lustigt det där vad man ärver eller tar efter.
En sak som Alexios kommer få med sig i sitt liv, är all kärlek från Yaya, och allt bus, för jädrars vad hon hittar på grejer som han ser kommer hem och försöker med..
Sen får man även höra hur mycket han har sönder hemma hos henne.
Hmm det finns en anledning till att han inte får röra allt hemma hos oss så skyll dig själv. ;))


Inga kommentarer: