Som en lyxigare sockerkaka skulle man kunna säga, som försvinner i ett nafs! ☺
Ca 12 bitar
4 ägg4 dl socker
4 dl vetemjöl
4 tsk bakpulver
2 dl kallt vatten
Glasyr
100 gram smör
1 dl socker
1 äggula
1 msk vaniljsocker
kokosflingor
Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl, bakpulver och vanlijsocker och rör ner i äggvispet.
Tillsätt vattnet och rör smeten slät. Häll smeten i en bakplåtspappersklädd liten långpanna.
Grädda i mitten av ugnen i 175 grader i ca 25-30 minuter.
Glasyr: Smält smöret i en kastrukk. Ta från värmen och rör i socker och vaniljsocker. Vispa försiktigt i äggulan. Bred över kakan och strö över kokos.
Lycka till!
![]() |
Många smarriga receptet i denna bok |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar