tisdag 8 april 2014

Mannagrynsgröt/pudding

Har fått dille på mannagryn och gjorde mannagrynsgröt/pudding nu på förmiddagen.
De är så bra att ha som mellanmål då jag blir hungrig väldigt fort p g a att jag helammar och skruttan äter som en häst. :)
Skönt att få i sig något som man gjort själv och är sådär halvnyttigt. Vill man inte ha gröten/puddingen söt så minskar man helt enkelt på sockret.
Är inte alls förtjust i risifrutti och de där andra sliskiga sakerna som går att köpa i butikerna.

Här har jag socker/kanel på några och hallonsylt på de övriga.

Snabb mannagrynsgröt/pudding:

1 liter mjölk
2 dl mannagryn
1-1,5 dl socker (smaka dig fram)
En nypa salt

Blanda och koka upp under omrörning.
Häll upp i skålar, låt svalna och häll sedan lite valfri sylt i botten och ovanpå eller strö socker och kanel/kardemumma ovanpå. 
Ställ kallt.




1 kommentar: