lördag 3 augusti 2013

Lördag

 
Verkar som sommaren är här igen, klarblå himmel och redan 26 grader ute. Härligt!
Tog lång sovmorgon och har precis ätit frukost i sällskap av folsyra* tabletter. :)
I dag smakade kaffet bra, det har det inte gjort på några veckor, men jag försöker hålla mig till högst två koppar om dagen, annars rusar hjärtat.
 
Idag blir det plock hemma och njuta av solen på balkongen och ikväll kommer äntligen mina kärlekar hem och jag ska hämta dem på Arlanda.
 
Hoppas ni får en skön lördag!
 
 
 
 
*Folsyra/folat behövs för att fostret ska utvecklas normalt. Under de första veckorna efter befruktningen bildas det tidiga anlaget till centrala nervsystemet, neuralröret, hos fostret. B-vitaminet folsyra/folat spelar en viktig roll för att neuralröret ska utvecklas normalt.

Om en kvinna har låga halter folat i blodet före och under de första veckorna i graviditeten ökar risken för ryggmärgsbråck hos fostret. Flera studier visar att kosttillskott med folsyra kan minska risken för ryggmärgsbråck.

För att få effekt måste man börja cirka en månad före befruktningen. Då hinner man få i sig tillräckligt mycket. Eftersom inte alla graviditeter är planerade rekommenderas alla kvinnor som kan tänkas bli gravida att ta folsyratillskott. Kvinnor som äter mycket folatrika livsmedel, till exempel vegetarianer och veganer som äter stora mängder baljväxter, får i sig tillräckligt mycket folat via maten. För dem finns inget behov av extra folsyratillskott.

Inga kommentarer: