lördag 8 december 2012

Hej mitt vinterland..


Så fick vi både snö och lagom kallt. Hoppas det håller sig kvar över jul. Blir ju alltid lite mer julkänsla när det är vitt och fint ute.
Igår åkte Alexios och jag in till Djurgården för att möta thio Johan och gå på Junibacken.
Precis innan var det en otäck eldsvåda i ett hus över vägen. Röken var tät över området. Som tur verkade ingen komma till skada och det måste väl ändå vara det viktigaste även om det så klart är hemskt att ens hem brinner upp.
Det tog sin lilla tid att komma in till stan, bussen var försenad vilket gjorde att vi missade ett tåg och sen fick vi vänta länge på bussen mot Djurgården, så stackars bror fick stå och vänta i kylan.
Väl inne på Junibacken åkte vi sagotåget och fick höra om alla Astrids fina berättelser man läst som liten. Det var allt en liten förundrad man som satt brevid en och bara tittade stort på allt som kom förbi honom.
Lek i Villa Villerkulla, en sockerboost i fiket och sen bus i Skrotnisses hörna avslutade en kul eftermiddag.
Det var alldeles lagom med folk, väldigt mycket utländska turister.
D-man plockade upp oss inne i stan och sen avslutade vi kvällen med pizza. En trött men glad liten kille somnade, full av intryck från dagen.
Vi satt och tittade på Mångalen, en av mina favvofilmer. Tycker den är helt underbar och håller fortfarande fast den är "gammal", från 1987.

Läskig brand

Lilla Gubben blir ryktad och får en morot

I Skrotnisses kök

Ska det vara ketchp eller senap?

Fixar lite..

En ung Nicholas Cage i Mångalen

Inga kommentarer: